Březen, 2021
blog

Vědomé početí- tipy na hladký průběh

Vědomé početí neznamená, že by se žena sama rozhodla, že chce otěhotnět a okamžitě se jí to podařilo. Jedná se spíše o dosažení určitého stavu těla a mysli, které připraví nejlepší podmínky pro početí. Tohoto stavu lze dosáhnout dobrou fyzickou kondicí a zdravím, vyváženou a pestrou stravou, pozitivním myšlením, dobrým psychickým rozpoložením a kvalitními mezilidskými vztahy i partnerským soužitím. Co je to tedy vědomé početí a jak tohoto stavu dosáhnout.

Vědomé početí zdravého miminka

Mnoho žen se snaží najít způsoby, jak otěhotnět. Vědomé početí je jednou z cest, jak počít, aniž by bylo nutné se uchylovat k léčbě neplodnosti nebo umělému oplodnění. Vědomé početí je určitý způsob přípravy, kterým lze tělo i mysl dostat do stavu, který otěhotnění pomáhá. Co je tedy možné udělat?

 

početí

 

Pitný režim a zdravá strava

Okřídlené rčení říká, že jsme to, co jíme. Aby byl organismus v dobré kondici, je nutné ho pravidelně hydratovat a dodávat mu potřebné živiny. Žena, která se snaží počít, by se měla rozhodně vyhnout průmyslově zpracovaným produktům, které obsahují řadu konzervantů, solí, ztužených tuků a dalších chemických látek, které organismus zanášejí a zatěžují. Naopak by měla zvýšit konzumaci superpotravin, čerstvých potravin a bylinek. K pití je pak ideální pramenitá voda a čerstvé zeleninové a ovocné šťávy.

Detoxikace organismu

V současné době je těžké se vyhnout látkám, které zatěžují lidský organismus. Může se jednat o věci, které konzumujeme, léky, ale také negativní vliv okolního prostředí. Jednou z možností, jak zvýšit šance na otěhotnění, je detoxikace organismu. Existuje mnoho variant, jak k očistě organismu přistoupit, a zbavit tělo mikrobů, parazitů a těžkých kovů. V tomto směru se vyplatí poslouchat takzvané babské rady a volit raději přírodní prostředky a bylinky než vitamíny a umělé preparáty.

detox

 

Pozitivní naladění

Pokud je žena ve stresu nebo myslí negativně, může to zásadním způsobem snížit šance na početí potomka. Stav naší mysli se odráží v našem fyzickém stavu. Pokud se cítíte pod tlakem nebo ve stresu, zamyslete se nad faktory, které to způsobují, a odstraňte je. Kromě toho, že se vám samotným uleví, posunete se na další rovinu, ve které bude vaše mysl i tělo v harmonii. A právě harmonie je jedním z klíčových kroků k vědomému početí. Pomoci vám můžeme například konzultace s psychologem.

Fungující partnerský vztah

Pro úspěšné početí a následně i spokojené těhotenství je velmi důležitý také funkční a láskyplný vztah. Pokud mezi vámi a vaším partnerem stále panují nevyřešené křivdy, traumata a stará zranění, je na čase je vyřešit a vstoupit do nové etapy života s čistým štítem. Do této oblasti také patří rodinné i mezilidské vztahy. V případě, že je v nich nějaký zádrhel, je potřeba se s ním vyrovnat.

 

Vědomé otěhotnění je přirozená cesta, jak zvýšit šance na početí. Je to cesta, na které se naučíte být po fyzické i psychické stránce v pohodě. Místo stresu, že se vám nedaří otěhotnět, si budete své snahy užívat. Navíc je to cesta přímočará a nejedná se o metodu pokus omyl. Pokud by ani tento způsob nezabral, vždy můžete vyzkoušet cestu umělého oplodnění.