Srpen, 2023
novinkanewsnouvellesnachrichtennotizia

Příběh IVF Gynem – od rodinné vize k moderní klinice asistované reprodukce

Rodinná IVF klinika Gynem je unikátní centrum, které přináší nejen nové životy do světa, ale také poskytuje naději a podporu párům toužícím po vlastní rodině. Gynem není pouze lékařské zařízení, ale ukazuje také příběh odvahy, odhodlání a propojení s pacienty. Podívejte se na osobní příběhy, které se odehrály na cestě ke vzniku rodinné IVF kliniky Gynem.

Začátky: touha pomáhat a inovovat

Iniciátorem celého konceptu a zakladatelem IVF kliniky Gynem je MUDr. Martin Mrázek, MBA, který po studiích na lékařské fakultě hledal možnosti, kam se vydat dál. V roce 2010 založil agenturu Medical Travel pro zahraniční klienty, kteří by jezdili do České republiky na asistovanou reprodukci a plastickou chirurgii.

S pomocí svého otce MUDr. Milana Mrázka, Ph.D, MBA začal projekt realizovat. Během svojí lékařské i podnikatelské kariéry si totiž uvědomil, že se mnoho párů potýká s problémy spojenými s neplodností a potřebují individuální péči a podporu. Tato touha pomoci druhým se stala hnací silou vedoucí ke vzniku Gynemu. S hlubokým odhodláním a vírou v možnost inovace se rozhodli vybudovat kliniku, která by nejen nabízela nejmodernější léčebné metody, ale také byla založena na empatii a osobním přístupu.

A tak vznikla v září v roce 2013 IVF klinika Gynem jako první zařízení v ČR, které vyrostlo na takzvaně zelené louce. Vedení se ujal tandem otec a syn Mrázkovi, kteří si mezi sebou rozdělili lékařskou a manažerskou práci. Později se k nim přidala také setra Martina Mrázka. Rodinnou podstatu vedení kliniky zastupuje i samotný název Gynem. Jedná se o slovní hříčku ve spojení slova gynekologie a příjmení Mrázek. 

Cesta k realizaci: překážky a naděje

Cesta k otevření rodinné IVF kliniky Gynem nebyla bez překážek. Od získání potřebných licencí a povolení, hledání vhodných prostorů až po shromažďování finančních prostředků – všechno vyžadovalo velké úsilí a trpělivost. Nicméně, neustálá oddanost a pevná víra v pozitivní dopad kliniky na životy mnoha lidí udržovaly všechny zúčastněné, včetně současného vedoucího embryologa RNDr. Tomáše Riegera, Ph.D., který je součástí kliniky Gynem už od samého počátku, motivované dosáhnout svého cíle. 

Klinika Gynem nakonec získala své místo v Dolních Chabrech u Prahy, kde vznikla kompletně nová budova. Díky tomu získal embryolog Tomáš Rieger unikátní příležitost navrhnout si embryologickou laboratoř podle svých představ. Samozřejmě vše nebylo 100% optimální hned na první pokus, ale v rámci provozu kliniky bylo možné doladit všechny potřebné detaily a dovést laboratoř k perfektně vyhovujícímu stavu. Původně MUDr. Rieger vedl laboratoř sám, ale s nárůstem administrativy i díky velkému zájmu klientů má v současnosti osmičlenný tým embryologů.

Filozofie Gynemu: osobní přístup a sdílená radost

První klienti začali na kliniku přicházet, hned po jejím otevření, ještě v době, kdy probíhala kolaudace nově postavené budovy. Dnes její služby využívají pacienti z celého světa, i z tak vzdálených destinací jako je například Singapur nebo Nová Kaledonie. Za deset let své existence bylo na IVF klinice Gynem provedeno 7000 transferů a narodilo se díky tomu skoro 2500 dětí. 

Po otevření Gynemu se stala jeho filozofií osobní péče. Každý pacient je vnímán jako jedinečný příběh s vlastními emocemi a výzvami. Klinika poskytuje komplexní léčbu neplodnosti, včetně in vitro fertilizace (IVF), program dárcovství vajíček a dalších laboratorních metod. Ale co dělá Gynem skutečně výjimečným, je důraz na komunikaci a podporu v každém kroku jak s pacienty, tak v rámci Gynem týmu.

Uspokojení a radost: úspěchy Gynemu

Začátky nebyly lehké a občas se muselo improvizovat. Nicméně s přibývajícími lety se Gynem stal místem, kde se plní sny mnoha párů. Každý úspěšný těhotenský test je nejen radostí pro pacienty, ale také pro celý tým Gynemu. Tato radost ze sdílených úspěchů posiluje oddanost kliniky pomáhat dalším lidem k založení vlastní rodiny.

Dnešní Gynem je výsledkem neúnavné práce, vize a poslání pomáhat těm, kteří touží po rodičovství. Klinika se stala symbolem naděje a místa, kde se setkávají medicína, rodinný přístup a empatie. S neustálým vývojem a inovacemi zůstává Gynem na špičce v oboru léčby neplodnosti a zároveň udržuje lidský a osobní přístup, který ho odlišuje od jiných zařízení.

Příběh vzniku rodinné IVF kliniky Gynem je inspirativní ukázkou toho, jak osobní touha a odhodlání mohou změnit životy mnoha lidí. Tato klinika není jen léčebným zařízením, ale spíše místem, kde se setkávají naděje a touha pomoci. Díky oddanosti celého týmu Gynemu dnes mnoho párů může zažít radost z rodičovství a nový život může začít. Stručně řečeno rodina pomáhá rodinám.