Červen, 2024
novinkanewsnouvellesnachrichtennotizia

ZÚČASTNĚTE SE KLINICKÉ STUDIE A ZÍSKEJTE IVF ZDARMA

Klinika GYNEM se sídlem v Praze zahájila začátkem května nábor párů do klinické studie. Přihlásit se mohou ti, kteří plánují léčbu neplodnosti (nebo ji už podstupují). Při splnění podmínek získají IVF cyklus zdarma a navíc příspěvek na cestovné. Přečtěte si víc o podmínkách pro přihlášení.

 

Jaké pacientky hledáme?

Do studie se můžete přihlásit, pokud je vám od 18 do 40 let (+364 dnů) a zároveň jste neprošly menopauzou. Podmínkou je neplodnost – diagnostikovaná tubární neplodnost (neprůchodnost či absence vejcovodů), endometrióza ve stadiu I/II, nebo je příčina neplodnosti neznámá. Zúčastnit se páry mohou také pokud nález na spermiogramu ukázal, že je vhodné přistoupit k IVF/ICSI ejakulovanými čerstvými nebo kryokonzervovanými (hluboce zmrazenými) spermiemi partnera nebo dárce.

 

Dalšími předpoklady jsou:

 

IVF cyklus zdarma včetně laboratorních metod

Účastníci získají zdarma celý IVF cyklus s vlastními vajíčky (tento cyklus se nezapočítá do pojistného hrazení). Kromě toho vám také uhradíme léky pro stimulaci a laboratorní metody jako ICSI (nejpoužívanější metoda mimotělního oplodnění, kdy je do každého vajíčka pod přenesena jedna spermie), IMSI (injekce spermie, která je pečlivě vybraná a vyhodnocena jako zdravá s potenciálem na úspěšné oplodnění vajíčka) nebo prodlouženou kultivaci. Navíc poskytujeme kompenzaci za cestovní náklady až do výše 1250 Kč za návštěvu.

Průběh a cena IVF cyklu 

IVF neboli oplodnění mimo tělo patří k časté léčbě neplodnosti s vysokou úspěšností. Spočívá v hormonální stimulaci vaječníků tak, aby se vytvořily váčky (tzv. folikuly), ze kterých se získávají vajíčka. Ty se pacientce následně odeberou a jsou oplodněna pomocí spermií (partnera či dárce). Vývoj embrya ve speciálních inkubátorech se hlídá zhruba 2 až 6 dnů. Následuje tzv. embryotransfer, během kterého se embryo vloží do dělohy ženy. Tento zákrok není bolestivý, provádí se ambulantně za plného vědomí pacientky. Zhruba 2 týdny po zákroku je možné provést kontrolní těhotenský test, který potvrdí, zda bylo uhnízdění embrya úspěšné. 

Cena IVF cyklu se liší podle konkrétního případu. Záleží na tom, z čeho všeho se léčba skládá (nejde jen o samotný výkon, ale také léky, laboratorní vyšetření a další doplňkové výkony). Orientačně se pohybuje kolem 70 000 korun. Ženy do 40 let mají nárok na příspěvek zdravotní pojišťovny, které hradí základní výkon u 3 IVF cyklů, pokud během prvních dvou cyklů došlo k přenosu pouze jednoho embrya, pak se hradí i 4. cyklus (doplatky si pacienti platí ve všech případech sami).  

 

Máte o začlenění do studie a IVF cyklus zdarma zájem, ale nejste si jistá, jestli jste vhodnou uchazečkou? Ozvěte se nám a domluvíme se na bezplatné konzultaci, kde se dozvíte detailnější informace o průběhu studie a projdeme veškerá kritéria pro výběr.