Duben, 2020
blog

Srovnání zemí: V jaké zemi nabízejí nejlepší IVF?

Drtivá většina cestujících jsou ze západní části Velké Británie nebo USA. Důvodem je to, že léčba v těchto oblastech je velmi finančně náročná. Například ve Velké Británii je velmi obtížné zajistit financování pro léčbu IVF a soukromé kliniky vyžadují obrovské částky, na které zdejší obyvatelé šetří i několik let. IVF je jedním z nejpopulárnějších důvodů k vycestování za hranice a díky tomu se zde objevují země, které mohou nejednoho člověka překvapit.

Dánsko

Velké množství lidí například cestuje za asistovanou reprodukcí do Dánska. Ptáte se, proč je Dánsko tak atraktivní? Jedna věc je jistá - není to cena. Dánsko je jedna z nejdražších zemí Evropy, díky své vysoké životní úrovni, takže sem lidé jezdí z jiného důvodu. Odhaduje se, že přibližně 10% dánských dětí se rodí prostřednictvím IVF a je obvyklé postupovat podle tohoto postupu. Liberální legislativa, týkající se této léčby, umožnila vznik inovatnivních a moderních klinik, které nabízejí vřelé prostředí pro klienty, kteří jsou v některých případech až 90% cizinců.

Turecko

Věřte nebo ne, lidé cestují za asistovanou reprodukcí také do Turecka, jedné z nejpopulárnějších destinací pro zahraniční IVF procedury. Ceny se zde liší, často jsou dostupnější než v Evropě, ale hlavním a nejatraktivnějším důvodem je krátka čekací doba. Ve Velké Británii se čeká na léčbu i několik let - v Turecku mnohdy pouze na vyžádání, což zabere pouze několik dní. A to je obrovský rozdíl. V roce 2018 sem za léčbou vycestovalo více než 34 000 lidí.
 

Nejlepší IVF umělé oplodnění


Česká Republika

Naši Prahu v České republice musíme vzít také na vědomí. Praha je známá svými IVF a reprodukčními klinikami, které přitahují mnoho cizinců z celého světa. Nejen, že jsou finančně dostupnější, než jiná oblíbená místa, jako je Španělsko nebo Kypr, ale jsou údajně efektivnější a disponují velmi sympatickým prostředím. Mají dostatek dárkyň vajec a speciální výběrový proces, který zajistí, že rodina bude s dárcem spokojená. 

 

Jak můžete vidět, lidé za IVF cestují z mnoha důvodů - ať už jde o kvalitu vajec, zkušenosti, které daná klinika má, nebo dostupnou cenu. S kritikou se setkalo například Mexiko nebo Indie a to z důvodu, že kliniky v těchto oblastech jsou podle některých klientů nespolehlivé a nebezpečné. Před výběrem vhodně kliniky je třeba udělat průzkum, sepsat si klady a zápory, zkontrolovat reputaci kliniky a zjistit si o ní co nejvíce informací, buď na internetu nebo přímo od lidí, kteří tam absolvovali léčbu. Tyhle cenné informace vám velmi pomohou v tom, abyste vybrali přesně to místo, kde se budete cítit příjemně. A to je nejdůležitější.

 

Zdroje:

https://www.mirror.co.uk/news/uk-news/brits-travel-abroad-ivf-nhs-12715629

http://time.com/5491636/denmark-ivf-storkklinik-fertility/

http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-becomes-go-to-destination-of-for-foreigners-seeking-ivf-treatment-142107